De Oostzanerdijk is één van de lint- of dijkdorpen van Amsterdam-Noord en is een karakteristiek deel van Tuindorp Oostzaan.

Aan de lage kant wordt hij begrensd door de Kometensingel. Aan de andere kant ligt Molenwijk, een buurt met vooral hoge galerijflats. Hij is het verlengde van de Landsmeerderdijk aan de oostkant en loopt, onderbroken door de Stellingweg en de ringweg A10 Noord, door tot aan de Westkolkdijk in Oostzaan met iets verderop de Noorder IJ- en Zeedijk in Zaandam, ten noorden van de Noorder IJplas, pal tegen het Noordzeekanaal. In deze slideshow ook foto’s van de omgeving van de Oostzanerdijk, waaronder de Kometensingel, de Westkolkdijk en de Noorder IJ- en Zeedijk. Door de onderbrekingen is het niet mogelijk om de gehele Oostzanerdijk af te lopen of te fietsen. Ook met de auto moet je een flink eind omrijden om de gehele dijk te kunnen bekijken, waarbij een deel onherkenbaar verbouwd is tot een vrije busbaan en daarmee ontoegankelijk gemaakt voor het reguliere autoverkeer. Een busbaan die overgaat in het Coentunnelcircuit, dat niet alleen dienstdoet als doorgang voor bussen, maar ook een noodweg is voor de hulpdiensten bij calamiteiten in de Coentunnel.

Amsterdam - Oostzanerdijk
Amsterdam – Oostzanerdijkslideshow - klik op de foto 
meer foto's op kamafotos.nl

la Crónica