Als ik iets betreur dan is ‘t wel dat ik James Brown nooit live heb zien optreden. Terwijl ik er zo dichtbij was. Hij zou een concert geven in Roses aan de Costa Brava. We hadden kaartjes voor een optreden in het openluchttheater van de Ciutadella de Roses, gekocht bij de lokale VVV. Is het echt waar? James Brown?


We zagen de posters op A4-formaat in strandbar Si Us Plau hangen en het meisje van de bediening verwees ons naar de VVV van Roses voor kaartjes.

James Brown - entrada Roses Ciutadella 1996
James Brown – entrada Roses Ciutadella 1996

Foto: auteur onbekend

“Ja, echt waar, schijnt artiest uit Amerika te zijn”, zeiden ze bij de VVV, waar ook zo’n poster hing. En we konden kaartjes kopen die in een kartonnen doos op de toonbank lagen. Maar helaas, het concert ging op ‘t laatste moment niet door, omdat James Brown moest optreden bij de Olympische Spelen in Atlanta in de Verenigde Staten. Het geld voor de kaartjes kregen we terug.

Wat je van James Brown in die tijd (1996) nog mocht verwachten, toont deze video van een concert uit 2002:

Dat had ik graag willen meemaken.

Zie ook:

la Crónica