Cazuela de sardinas, verse sardientjes van de markt in de oven.

In een half uurtje klaar!

Ingrediënten

  • 800 gramos de sardinas (del mercado) – 800 gr verse sardientjes (van de markt)
  • 4 tomates maduros – 4 rijpe tomaten
  • 3 cebollas – 3 uien
  • 3 pimientos verdes – 3 groene paprika’s
  • 1 vaso de vino blanco – 1 glas witte wijn
  • pan rallado – paneermeel
  • sal – zout
  • aceite de oliva – olijfolie

Bereiding

  1. Sardientjes schoonmaken, ingewanden eruit en kop eraf.
  2. Tomaten, uien, paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden, zaadlijsten verwijderen.
  3. Uien en paprika zachtjes smoren met een beetje olijfolie totdat de uien glazig zijn.
  4. Wijn toevoegen en laten verdampen.
  5. Tomaten (zonder zaadjes) toevoegen en nog tien minuten laten pruttelen.
  6. Zout toevoegen en een gedeelte van de massa in een ovenschaal doen.
  7. Sardientjes erop leggen en weer een laag groente erop en herhalen totdat alles in de schaal ligt.
  8. Bestrooien met paneermeel en besprenkelen met olijfolie.
  9. Gaar de sardientjes ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Serveren met salade, brood en een koude witte wijn of koude rosado.

¡Qué aproveche!

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook. Maar niet met onze foto's!
Geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.

la Crónica