Cazuelita de habas is een simpel gerechtje, dat makkelijk en snel klaar te maken is.

Cazuelita de habas
Cazuelita de habas

Ingrediënten

  • 800 gr. gedopte tuinbonen
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 glaasje witte wijn
  • 1 glaasje water
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • geroosterd brood

Bereiding

  1. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in plakjes
  2. Sjalotjes 2 tot 3 minuten in een koekenpan stoven in de olijfolie en vervolgens de tuinbonen toevoegen
  3. Blussen met witte wijn en een glaasje water
  4. Zout en peper toevoegen en ca. 8 tot 10 minuten laten stoven met het deksel op de pan
  5. De tuinbonen verdelen over 4 vuurvaste schaaltjes of platte kommen
  6. Breek in ieder schaaltje een ei, breng op smaak met zout en zet de schaaltjes gedurende 5 tot 6 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) totdat het ei gaar is
  7. Kokend heet serveren met stukjes geroosterd brood

¡Qué aproveche! – Charlotte

Panadero - Pan Tostado
Panadero – Pan Tostado

Tip: het geroosterd brood op de foto is Pan Tostado van het Spaanse merk Panadero dat je soms in Nederlandse supermarkten kopen kunt en erg lekker is. Gemaakt met olijfolie, peterselie en knoflook.

juli 2004 Spaans Leren

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook. Maar niet met onze foto's!
Geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.

la Crónica