Calamares rellenos zijn gevulde inktvissen waarbij de tentakels van de inktvis als vulling dienen van het lichaam.

Wij maakten de inktvissen in een sausje van tomaten en gekookte aardappelen. Gebruik houten prikkers om de inktvissen dicht te maken tijdens het stoven.

Calamares rellenos
Calamares rellenos

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte inktvissen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • verse peterselie
  • 100 ml sherry, type fino
  • 2 eieren
  • 25 ml water
  • zeezout en zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de eieren hard en prak ze in kleine stukjes
  2. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie boven een matig vuur en fruit de ui goudbruin
  3. Voeg de fijngehakte knoflook en het laurierblaadje toe en laat die 5 minuten meebakken
  4. Haal de gefruite uien uit de pan, laat de olie uitlekken en houd apart
  5. Snijd de inktvistentakels in kleine stukjes
  6. Doe de olie terug in de pan
  7. Verhit de olie nogmaals en bak de stukjes tentakels op hoog vuur tot ze bijna gaar zijn
  8. Voeg al roerend de helft van de sherry toe
  9. Doe het uimengsel terug in de pan en de helft van de peterselie
  10. Laat de saus korte tijd inkoken tot de geur en smaak van de alcohol zijn verdwenen
  11. Neem de pan van het vuur
  12. Voeg de geprakte eieren en de rest van de peterselie toe aan het inktvis-uimengsel en zout en peper toe
  13. Vul met dit mengsel de lichaamsholtes van de inktvissen
  14. Neem een koekenpan en verhit de rest van de olijfolie
  15. Bak de inktvissen aan alle kanten bruin en voeg de rest van de sherry en het water toe
  16. Laat alles koken tot de alcohol is verdampt en de inktvis mals is
  17. Schud af en toe met de pan tot de saus iets is ingekookt

Calamares rellenos
Calamares rellenos

¡Qué aproveche! – Charlotte

juni 2000 Spaans Leren

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook. Maar niet met onze foto's!
Geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.

la Crónica