Berenjenas zijn aubergines, gambas garnalen. Met deze ingrediënten maak je een heerlijk voorafje.

Berenjenas con gambas
Berenjenas con gambas

Een recept voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 8 gekookte gepelde grote gamba’s
  • 1/2 rode paprika in kleine blokjes
  • 1/2 eetlepel fijngesneden kappertjes
  • 6 takjes peterselie fijngesneden en wat voor de garnering
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 1/2 citroen
  • olijfolie, versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in de lengte in 8 plakken van ca 4 mm.
  2. Smeer de aubergineplakken in met een beetje olijfolie.
  3. Gril of bak de aubergineplakken tot ze zacht zijn.
  4. Besprenkel de gebakken aubergineplakken met citroensap en laat ze ca. 20 min marineren.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekepan.
  6. Bak hierin de paprika, de kappertjes, de knoflook en de peterselie enkele minuten.
  7. Verdeel de paprikamassa en de gamba’s over de aubergineplakken en rol ze op.
  8. Garneren met een takje peterselie.

¡Qué aproveche! – Charlotte

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook. Maar niet met onze foto's!
Geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.

Charlotte Spoorenberg
Charlotte Spoorenberg

la Crónica