Op de dvd Cuadernos de Nueva York verhaalt Bebo Valdés van een gerecht dat hij in z’n jeugd in Havana vaak at, quimbombó, “que le echaban tanto picante que uno se empezaba a llorar a 10 metros de allí”.

Eens zien of wij dat ook voor elkaar krijgen. Quimbombó is hier bekend als okra en kan gekocht worden in o.a. Surinaamse of Caraïbische specialiteitenwinkels. Men neme…

Quimbombó
Quimbombó

Ingrediënten

  • 300 gr quimbombó (okra)
  • 400 gr varkenshaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 gesnipperd uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 dl tomatenpuré
  • 1/2 dl azijn
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper

Bereiding

  1. Snijdt de quimbombó (okra) in plakjes van 1 cm dik.
  2. Zet de plakken gedurende een half uur in koud water met citroensap.
  3. Kook de quimbombó in schoon water gedurende 30 minuten totdat de plakken zacht worden.
  4. Frituur de knoflook en uitjes in hete olijfolie.
  5. Voeg de tomatenpuré, azijn en wijn toe en vervolgens de quimbombó.
  6. Op smaak brengen met peper en zout.
  7. Opnieuw olie verhitten in een andere koekenpan en de in stukken gesneden varkenshaasjes bakken.
  8. Deze ook op smaak brengen met peper en zout en vervolgens toevoegen aan de quimbombó

Onmiddellijk heet opdienen!

¡Qué aproveche!

september 2004 Spaans Leren

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook. Maar niet met onze foto's!
Geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.