Caraïbische viskoekjes kom je tegen in alle soorten en maten, o.a. in de vorm van de Surinaamse barra’s.

De ingrediënten

  • 100 gram kabeljauw
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 bosuitjes fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel melk
  • 1 losgeklopt ei
  • 1/3 Spaanse rode peper ontdaan van zaadjes, fijngehakt
  • 1/2 theelepeltje kerriepoeder
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • plantaardige olie

Tip: Ook lekker met wat verse koriander toegevoegd.

190709-cocina_viskoekjes-maken-01
190709-cocina_viskoekjes-maken-02
190709-cocina_viskoekjes-maken-03
190709-cocina_viskoekjes-maken-04
previous arrow
next arrow

De bereiding

  1. kabeljauw in blokjes snijden en grof vermalen in een keukenmachine
  2. overige ingediënten, behalve de olie, tot een homogene massa vermengen met de vis
  3. bodempje olie in een koekenpan verhitten
  4. met behulp van twee eetlepels koekjes vormen en in de koekenpan aan twee kanten in enkele minuten goudbruin bakken

Serveertip: je kunt de koekjes warm of koud serveren, als voorgerecht met een schijfje citroen op een blaadje sla, of als hapje bij de borrel.

Cocinero feliz
Cocinero feliz

¡Buen provecho!

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook. Maar niet met onze foto's!
Geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.