Een Spaanse variant op onze mosselen.

Een tapa, die je in Spanje ook in de zomer, als de R niet in de maand is, kunt eten op ieder terrasje.

Ingrediënten

  • 2 kilos de mejillones – 2 kilo mosselen
  • vino blanco seco – droge witte wijn
  • 1 ramo de perejil – 1 bosje peterselie
  • 2 tomates grandes – 2 grote vleestomaten
  • 1 cebolla pequeña – 1 uitje
  • medio pimiento verde – halve groene paprika
  • 2 cucharadas de aceite extra virgen – 2 eetlepels olijfolie extra virgen
  • 1 cucharada de zumo de limón – 1 eetlepel citroensap
  • pimienta negra recien molida y sal – vers gemalen zwarte peper en zout

Bereiding

  1. De mosselen koken in de witte wijn en laten afkoelen
  2. De mosselen openen en de lege schelphelft eraf trekken
  3. Tomaten ontvellen en van zaadjes ontdoen en in hele kleine blokjes snijden
  4. Peterselie fijn hakken en uitje fijn hakken
  5. Paprika in hele kleine partjes snijden
  6. De groente mengen met de olijfolie, het citroensap, het zout en de versgemalen peper
  7. Het mengsel op de open schelpen scheppen en opdienen

Tip: Het groentemengsel een tijdje van tevoren maken, zodat alle smaken goed op elkaar inwerken.

¡Buen provecho!

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook.
Maar geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.