Arroz con salsa betekent rijst met saus. Door de ingrediënten onmiskenbaar Spaans.

Ingrediënten

  • 2 tazas de arroz – 2 kopjes rijst
  • 4 tazas de agua – 4 kopjes water
  • 10 o 12 nueces – 10 tot 12 noten
  • frutos secos – gedroogde vruchten
  • un puñadito de pasas y otro de piñones – een handjevol rozijnen en een handjevol pijnboompitten
  • harina – meel
  • leche – melk
  • 2 o 3 ajos – 2 tot 3 teentjes knoflook
  • aceite, sal, mantequilla – (olijf)olie, zout, boter

Bereiding

  1. De teentjes knoflook van velletje ontdoen en in partjes snijden.
  2. De olie matig verhitten in een koekenpan, de knoflook fruiten en de rijst toevoegen, een paar keer omroeren, heet water toevoegen en het vuur temperen.
  3. In plaats van alles in één keer toe te voegen, kan men dit beetje bij beetje doen.
  4. Zout toevoegen en het water geheel of gedeeltelijk laten verdampen, afhankelijk van de persoonlijke smaak.
  5. Van het vuur halen.
  6. De noten uit de schil halen en de vruchten in niet al te kleine stukjes snijden.
  7. De boter laten smelten in een pannetje en de noten en de pijnboompitten laten smoren, vervolgens de rozijnen toevoegen, alles een paar keer omroeren en van het vuur halen.
  8. In de zelfde pan met de boter, het meel en de melk een bechamelsaus maken, de gedroogde vruchten toevoegen en zout naar smaakt.
  9. De rijst op de borden scheppen en de saus er overheen gieten.

Bon profit!

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook.
Maar geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.