Carquinyolis zijn harde amandelkoekjes die je overal in Catalonië kopen kunt en van het type dooretertjes zijn. Iemand zal de deksel op de trommel moeten doen, anders blijf je er van eten!

Het recept is heel simpel:

De ingrediënten

  • 400 gram meel
  • 250 gram suiker
  • 180 gram ongebrande amandelen met vel
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • halve eetlepel kaneelpoeder
  • 4 eetlepels water

De bereiding

Carquinyolis
Carquinyolis
  1. Op een plank het meel, vermengd met de gist, uitstrooien in de vorm van een pyramide.
  2. De twee eieren toevoegen, nadat je een beetje eigeel apart hebt gehouden om de koekjes mee te bestrijken.
  3. De geraspte citroenschil, suiker, kaneel en de vier eetlepels water toevoegen.
  4. Deze ingrediënten met een vork goed dooreen kneden en vervolgens met de handen een soepel deeg kneden.
  5. De grofgehakte amandelen toevoegen, nadat je ze eerst natgemaakt hebt en dan nogmaals kneden totdat je een consistent deeg hebt.
  6. Een bakplaat insmeren met een beetje olie en het deeg in de vorm van lange rollen van zo’n 5 cm doorsnede neerleggen.
  7. De bovenkant van de rollen bestrijken met eigeel, dat je eerst met een beetje water hebt opgeklopt.
  8. In de oven plaatsen, die je eerst op 160 graden hebt voorverwarmd en vervolgens in 20 minuten goudbruin bakken.
  9. De bakplaat naar voren trekken en even laten afkoelen tot lauwwarm, vervolgens de rollen in stukjes snijden van zo’n 2 bij 1 cm.
  10. Terugplaatsen in de oven en nog een paar minuten goudbruin laten worden.

Als ze eenmaal afgekoeld zijn, kun je ze heel lang bewaren in een metalen koektrommel. Dus niet gelijk allemaal opeten!

Bon profit! – Charlotte

oktober 2003 Spaans Leren

Dit recept op je eigen website plaatsen?
Velen doen het en wat ons betreft mag het ook. Maar niet met onze foto's!
Geef Charlotte, spaansleren.nl of deze website wel de credits.
Dank je wel.